Zpět na: bestMusic.cz » Články » Zakázané video od Vanessy: podle České televize má satanistické vyznění

Článek - Zakázané video od Vanessy: podle České televize má satanistické vyznění

Článek

Zakázané  video od Vanessy:  podle České televize má satanistické vyznění

Videoklip z nového alba Vanessy je svým zpracováním agresivní, má satanistické vyznění, a proto je nepřijatelný, tak se dá shrnout postoj České televize, která včera v pořadu Události v kultuře odmítla odvysílat nové video Vanessy. Nejinak je tomu také v hudebních magazínech České televize. „Svým zpracováním, jak je klip natočený, tou agresivitou a satanistickým vyzněním, bych klip těžko mohl pustit… je dost brutální a nechci použít slovo nevkusný, ale víceméně mě napadá,“ řekl redaktor Jiří Svoboda.

 

Režisérem videoklipu ke skladbě Ahoj, chcípni je David N. Jahn, který ve Švýcarsku dlouhá léta spolupracoval s H. R. Gigerem, tvůrcem Vetřelce. „Myslíme si, že se klip povedl, proto nás mrzí, že ho nechcete pustit,“ uzavřel téma v České televizi skladatel Vanessy Daniel Rodný.

Kapela důrazně odmítá jakékoli spojení se satanismem<. Ostatně hlavní protagonisté kapely jsou věřící Žid (Daniel Rodný), Arab (Samir Hauser, jinak syn důstojníka armády Saddáma Husajna a české špionky) a člověk s německými kořeny (Miroslav Papež). Nejvíce kontroverzní je pravděpodobně postava operátora a producenta Jakuba Horáka. Jako scénárista napsal pro Českou televizi animovaný seriál Pakárna, za který pak televize dostala pokutu půl milionu korun pro ohrožování mravního vývoje mládeže.

Tabu Vanessa bourala vždycky. Zároveň se ale nebála bez zábran a provokujícím způsobem otevřeně pojmenovat mnohé často nepřiznávané neduhy dnešního světa. „V hudbě ani v životě nemáme žádné hranice,“ řekl skladatel Vanessy Daniel Rodný.

Vyvrcholením dlouho očekávaného comebacku a zároveň zřejmě také nezapomenutelným skandálem bude . Křest alba Ave Agony se koná už tento čtvrtek 17. prosince od 20 hodin v sále KC Vltavská v Praze. Program začíná ve 20 hodin, jako speciální host vystoupí Insania a after party obstarají CZ Sanctuary DJs a KAY & TVZEX DJs (Sunshine).

Interview z ČT 24 je k dispozici zde (začíná ve 20:24): http://www.ct24.cz/vysilani/2009/12/15/1097206490-209411058081215-20:04-udalosti-v-kulture/1/

Další informace

www.xproduction.cz

http://www.vanessa.cz

http://www.myspace.com/vanessaebm

Zdroj: X Production, 16. 12. 2009

 

[Karel Pivoňka, 2009-12-20 00:46:09]

Tvoje hodnocení:

  • (0%)

Nikdo ještě nenapsal komentář, zaregistruj se a přidej ho jako první.

 
TOPLIST.cz