Zpět na: bestMusic.cz » Články » Jubilejní patnácté Slavnosti pivovaru Ostravar znají svůj konkrétní program

Článek - Jubilejní patnácté Slavnosti pivovaru Ostravar znají svůj konkrétní program

Článek

Jubilejní patnácté Slavnosti pivovaru Ostravar znají svůj konkrétní program

Na 3 hudebních scénách nás tentokrát čeká hvězdné obsazení.Pořadatelé Slavností pivovaru Ostravar v červenci zkompletovali hudební menu, z něhož je jasné, že jubilejní ročník nabídne nejlepší obsazení v celé patnáctiletého historii. Na 3 hudebních scénách tentokrát vystoupí držitelé 5 letošních Andělů i formace evropského formátu jako Dubioza kolektiv a The Fejk...


Ostravští pivovarníci letos přesunuli termín oblíbeného svátku a piva až na 29. srpen. Důvodem přesunu bylo květnové Mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos konalo v Praze i Ostravě, i kompletní modernizace stáčírenských provozů za desítky miliónů korun. Nyní jede ostravský pivovar na plno a organizační tým vedený Janem Voštou intenzivně připravuje jubilejní patnáctý ročník.

V červnu ostravští pivovarníci zkompletovali hudební obsazení. „Hrát se letos bude celkem na třech pódiích,“ přibližuje Jan Vošta. „Na největším, nazvaném Ostravar Stage, budou mít premiéru tři největší hvězdy letošního ročníku, to znamená Aneta Langerová, David Koller a Dubiosa kolektiv.“

Aneta Langerová je aktuálně nejlepší českou zpěvačkou. Z letošní soutěže české Akademie populární hudby si za své loňské album Na Radosti odnesla hned čtyři sošky Andělů – za nejlepší zpěvačku, píseň, album i videoklip roku. Hudební kritici říkají, že Aneta dospěla a že její album inspirované folkem má evropské parametry.

Naopak David Koller je hudební stálicí od dob, kdy byl frontmanem rockové kapely Lucie. Na svém kontě má řadu hitů jako Šrouby, Amerika, Černí andělé i muziku ke třem filmům. Od roku 2005 vystupuje David Koller sólově. Loni však udělal výjimku a s dalšími členy původní kapely se vydal na mimořádně povedené turné, na kterém opět ukázal, že je to pan muzikant.

S velkým očekáváním přijede na Slavnosti bosenská Dubioza kolektiv. Kapelu předchází pověst jedné z nejenergičtějších uskupení současné evropské hudební scény. Vedle enormního nasazení skupina poutá pozornost svými provokativními texty, které mají podhoubí v nedávných válečných konfliktech na Balkáně. Neblahá životní zkušenost dává na pódiu Dubioze velkou vnitřní sílu, kterou muzikanti dokáží přenést na publikum. „Právě proto jsme se rozhodli, že Dubioza obstará na Ostravar stage finále letošního ročníku,“ dodává Jan Vošta.

Také finále druhé hudební scény, kterou má dramaturgicky na starost opět Richard Krajčo s kapelou Kryštof,  obstará panevropská formace. „Jmenuje se The Fejk a Richard o ní zatím nechce prozradit více. To je prostě typický Richard Krajčo,“ směje se Jan Vošta. Druhá stage na Krajčovo přání dostane také zcela nový kabát a kromě The Fejk na ní vystoupí kapely Dohana, Light and Love, Mirai a Slza.

Třetí hudební scéna bude ve srovnání s prvními dvěma věnována místním kapelám. „Na třetí stage vystoupí muzikanti, se kterými se lidé setkávali v létě v centru, v Porubě, Zábřehu, Výškovicích nebo na Dubině při našem projektu oživování ostravských ulic. Nejlepším kapelám dáme příležitost zahrát si na Slavnostech,“ vysvětluje Jan Vošta.

I přes velmi bohatý hudební program zachovali pořadatelé letos vstupné ve stejné výši jako v loňském roce. „Cena vstupenek zůstává na 350 korunách,“ říká brand manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková, která je společně s Janem Voštou nebo Richardem Krajčem členkou přípravného týmu. „V předprodeji ale lidé mohou ušetřit rovnou stokorunu, neboť na internetu a v ostravských infocentrech lze vstupenky pořídit již za 250 Kč,“ upozorňuje Zuzana Cieciotková.

V ceně vstupného je tradičně ochutnávka pivního speciálu. Jaké pivo na Slavnosti ostravský pivovar uvaří tentokrát, pivovarníci ještě tají. Loni vrchní sládek Roman Richter uvařil pro Slavnosti limitovanou várku speciálu černá Barbora a rok předtím Nefiltr.


[Lukáš Voráček, 2015-08-06 10:11:33]

Tvoje hodnocení:

  • (0%)

Nikdo ještě nenapsal komentář, zaregistruj se a přidej ho jako první.

 
TOPLIST.cz